Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK


Zumba® Tanssi ja nauti.

Zumba® on kolumbialaisen Alberto ”Beto” Perezin kehittämä vauhdikas kuntotanssimuoto,
jossa sekoittuvat eri tanssit kuten esim. merengue, cumbia, salsa reggaeton, flamenco, Belly dance, salsa. Tanssiliikkeitä tehdään välillä hitaasti ja välillä nopeasti, jolloin saadaan tehokas ja samalla mukaansa tempaava kuntoa kohottava intervalliharjoitus. Zumba® tunnilla ei tehdä koreografiaa saati opetella tanssitekniikkaa, vaan tärkeintä on hyvä mieli sekä monipuolinen ja hauska liikunta. Mukaan Zumba® tunnille tarvitset joustavat liikuntavaatteet tanssilenkkarit, tanssitossut tai aerobickengät sekä juomapullon.


Kahvakuula

Venäjältä kotoisin oleva väline joka nimensä mukaisesti on rautainen kuula, johon on liitetty kahva.
Kahvakuulaharjoittelu on monipuolinen harjoitusväline jonka avulla voi lisätä voimaa, nopeutta, kestävyyttä ja tasapainoa. Tärkeää on keskittyä omaan tekemiseen välittämättä toistojen määrästä tai nopeudesta. Jokainen
tekee juuri omassa tahdissa.  Omia henkilökohtisia rajoitteita pitää muistaa noudattaa ja tuntemuksia täyttyy kuunnella. Sormukset kannattaa ottaa pois tunneilla hiertymien estämiseksi. Samoin kellon ja sykemittarin kanssa täytyy olla varovainen. Kun teet kuulalla rinnallevetoa tai tempausta, kuulan pallo-osan laskeutumispaikka on usein juuri kellon näyttötaulun sisäpuolella. Naisille suositeltavat kuulat ovat painoltaan 4-12-kiloiset, miehille 12-24 -kiloiset.
Tunneilla on hyvä olla kengät (paljasjaloin tai sukkasillaan ei suositella), jumppa-alusta, juomista.
Tunnit koostuu lämmittelyistä, kuulasarjoista ja loppuvenyttelyistä.

Maanantain perustunti

Tunti koostuu perusliikkeistä, helppoja sarjoja yhdistäen. Lihaskuntoliikkeitä myös ilman kuulaa. Soveltuu myös vähemmänkin kuulailua harrastaneelle. Tunnille tarvitset mielellään kengät, juomapullon sekä alustan.

Keskiviikon pakara&core/kahvakuula

4 viikon välein vaihtuva tunti. Kausi aloitetaan pakara&core -tunnilla. 
Pakara&core -tunti keskittyy keskivartaloon sekä pakaroihin. Eri liikuntavälineitä apuna käyttäen tunnista saadaan monipuolinen ja tehokas. Tunti sopii kaikille.
Kahvakuulatunnilla tehdään perusliikkeitä kahvakuulan kanssa. Tunti sopii kaikille.
Tunneille tarvitset mielellään kengät, juomapullon sekä alustan.

Torstain BodyTraining/kahvakuula

BodyTraining -tunnilla tehdään monipuolisesti lihaskuntoliikkeitä, tunti sopii kaikille kunnosta riippumatta. Välineitä tunnilla käytössä kahvakuulat, pilatespallot, steplaudat. Tunnille tarvitset alustan.
Kahvakuulatunnilla tehdään perusliikkeitä kuulaa apuna käyttäen. Tunti sopii kaikille. Tunneille tarvitset juomapullon sekä alustan. 

 Salilta saat kuulan, mutta jos haluat käyttää omia kuulia, voit tuoda mukanasi.
   Myös jumppa-alustan tarvitset mukaan. 4 viikkoa mennään samalla ohjelmalla.


 STRONG by Zumba


Ei ole tanssitunti. HIIT-tunti (High Intensity Interval Training) omalla kehonpainolla. Tunti jaetaan neljään osaan. Liikkeissä on liikevariaatiot, mahdollisuuksia eri kuntotasoille. Strong by zumba polttaa tehokkasti rasvaa, parantaa kestävyyttä ja lihasvoimaa. Tunnille tarvitset mielellään kengät, juomapullon, alustan

 


 FasciaMetod

FasciaMetod -konsepti on suomalainen liikuntatuote, jossa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille sekä liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla.
FasciaMetod sopii kaikille, jotka haluavat tehokkaasti parantaa suorituskykyään ja edistää hyvinvointiaan.
Tunnilla ollaan sukkasillaan tai paljain jaloin. Tunnille tarvitset alustan sekä juomista.

 Kuntonyrkkeily

Kuntonyrkkeily on monipuolinen ja tehokas kuntoilumuoto, jossa tekniikka-, väline- ja lihaskuntoharjoitusten avulla kehitetään yleis- ja lihaskuntoa. Laji kehittää myös koordinaatiota sekä reagointinopeutta. Laji sopii hyvin niska-hartiaseudun ongelmista kärsiville, aktiiviliikkujille, kiinteyttäjille, myös ennen liikuntaa harrastamattomille, ikään ja kokoon katsomatta.

Esimerkki kuntonyrkkeilytunnin rakenteesta
1. Alkulämmittely 2. Tekniikkajakso 3. Välineharjoitusjakso  4. Lihaskuntojakso  5. Loppuvenyttely

Kuntonyrkkeilijän aloitusvarastus:
sisäliikuntavaatetus, aerobic- tai sisäpelikengät, käsisiteet, säkki- tai nyrkkeilyhanskat, juomapullo

Kuntonyrkkeilyn ryhmä on avoin myös harrastusta aloittaville.
Ikäsuosituksemme on + 13-vuotta.


 

©2019 Pieksämäen Kisattarien kotisivut - suntuubi.com